Barcelona

Estrella Damn και Chorizzo…

Οι Καταλανοί λένε ότι είναι διαφορετικοί από τους Ισπανούς. Είναι άλλος λαός. Παρόλα αυτά είναι οργανωμένοι στις υπηρεσίες τους για μια μεσογειακή πόλη πολύ οργανωμένοι. Ξέρουν να το πουλάνε τον Γκαουντί και τον Πικάσσο τους. Η Βαρκελώνη ήταν μια άθλια πόλη πριν το 92 και τους Ολυμπιακούς. Από τότε την φτιάξανε τα παλικάρια την πόλη και είναι υποφερτή. Γιατί αν κρίνω από πριν και ο Γκαουντί και ο Πικάσο δεν έμεναν εκεί. Την έκαναν για αλλού γιατί ήταν άθλια. Έχει πανέμορφα αξιοθέατα και σε κάνει να λες “ρε τους κερατάδες τι φτιάχνουν”. Ο κλασσικός Ελληνικός υπο… Ω ναι είχαν μουσεία, και αξιοθέατα, αλλά την άμμο την φέρανε από την Σαχάρα και καταφέρανε να έχουν μπλε σημαία στις παραλίες της Βαρκελώνης. Σαν να λες στην Αρετσού βουτάς άφοβα… Σε αυτό τους παραδέχομαι. Και συγκοινωνίες έχουν κορυφαίες. Ρίχνουν και την κόρνα τους έτσι για το μεσογειακό μέρος της υπόθεσης. Αλλά πια η Βαρκελώνη είναι όσο Ισπανική ή μάλλον Καλανική όσο η Αθήνα Ελληνική.

Στο γήπεδο πας παρέα με Κινέζους και ένα σωρό άλλους τουρίστες (και εσύ τουρίστας είσαι μάγκα). Δεν έχει την βαρβατήλα του Κλεάνθης Βικελίδης. Άσχετα που η ομάδα έραβε, η κερκίδα και αυτή ήταν σαν να έραβε. Σαν συνέδριο προσκοπισμού ρε φίλε. 5 Γκολ βάλανε τα παιδιά!!!! Τι άλλο να κάνουν για να πανηγυρίσετε σαν τρελοί;

Τες πα η όλη κατάσταση είναι πολύ ωραία όσον αφορά την μη τουριστική πλευρά της πόλης. Σοκάκια στην γοτθική συνοικία με φανταστικά μαγαζάκια, καταπληκτικά φαγάδικα στην περιοχή el born, super clubs στο Ολυμπιακό λιμάνι (είπαμε μη τουριστικά ρε στόκο) και πανέμορφη παραλία στην Μπαρτελονέτα.

Και πάμε στο ζουμί